BRYGG DIN EGEN KOMBUCHA HJEMME

BRYGG DIN EGEN KOMBUCHA HJEMME

Hadde det ikke vært deilig å slå på ei kran og ta kombucha kom rennende ut til enhver tid?

Denne fantastiske fermenterte teen, en eldgammel kinesisk kunst som har tatt Norge med storm de siste årene. Fantastiske produsenter som DrinkEmpress, Surf Kombucha, Norsk Kombucha, Karma Kombucha, Gry Hammer og Berit Nordstrand har inntatt markedet.

Jeg personlig er veldig glad for denne trenden- og elsker å nyte et glass sprudlende fermentert te i solen, til et godt måltid, eller som et alternativ til alkohol, og vite at jeg koser meg mens jeg tilfører kroppen min probiotika- bakterier som er bra for tarmen. Det er rett og slett kult.

Enda kulere er det å lage den selv. Jeg har i mange år drømt om å ha alien-lignende krukker i hylla som jeg styrer med, fyller på med te og sukker når jeg vil og har en evig kombucha supply som jeg smaksetter selv. Tenk å bare tappe av hver morgen eller helle over på flaske og ta med i sekken!

Veien til Kristen’s kombucha bryggeri var lang fordi jeg ikke fikk tak i selve startpakka, som er SCOBY (Symbiotic Culture Of Bacteria and Yeast). Den ligner på en glassmanet. Det gikk flere år før en venn av meg ga meg en, og da oppdaget jeg raskt at de formerer seg.

Det skjer nesten av seg selv. Det eneste du trenger å gjøre er å brygge svart eller grønn te (gjerne økologisk) og ha oppi rørsukker, avkjøl og vente i 10-12 dager- og da kommer det en NY scoby!

Det er fint å skape det du selv skulle ønske fantes. Jeg kjente et behov for en startpakke med oppskrift på norsk og oppfølging, og har laget en løsning for dette behovet. Jeg selger Scoby og starter i nettbutikken, med en lettforståelig, steg-for steg oppskrift som du får tilsendt på mail. Der står til og med telefonnummret mitt om det er noe du lurer på underveis.

249 kr for en livstid av kombucha om du spiller kortene dine riktig. Garantert suksess.

Du finner det i nettbutikken 🙂

https://www.vegemama.no/produkt/kombucha-scoby/

XOXO VEGE MAMA